Amandelpudding met verse vruchtensaus

Topdessert voor iedere gelegenheid.

Ingrediënten

  • 4 gelatineblaadjes
  • 1 liter melk
  • 200 gram amandelmeel of gemalen amandelen
  • 200 gram suiker
  • 1 el.Smaakstof (bloemen van de sinaasappel
  • zwarte bessen
  • frambozen

Bereiding

Week 4 gelatineblaadjes 10 minuten in water, leg ze er 1 voor 1 in.

Neem 1 liter melk en 200 gram amandelmeel of gemalen amandelen.

Meng de melk en het amandelmeel en verwarm het daarna tot het bijna kookt. Filter het daarna door een schone doek. Voeg 200 gram suiker toe, roer totdat deze is opgelost, en voeg de geweekte gelatine toe. Roer totdat deze goed is opgelost.

Voeg 1 el. Smaakstof toe (bloemen van de sinaasappel (4711))

Na het afkoelen een liter lobbig geklopte room erbij (een halve liter gewone room en een halve liter gezoete plantaardige room) en meng het geheel goed.

Schenk de massa in coupes en laat het 3 uur opstijven in de koelkast.

Maak een dressing van zwarte bessen en frambozen. ‘Pureer’ deze met een gewone mixer zodat het fruit grof blijft.