Bonen in tomatensaus met spekjes

Overheerlijk gerecht mer aardappelkoek.

Ingrediënten

  • 250 gram spekjes
  • zwarte peper
  • 1 chilipeper
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • lichte basterd suiker 1 eetlepel
  • azijn 2 eetlepels
  • tomatenpuree met water aangelengd
  • kruimige aardappelen

Kook de aardappels voor de aardappelpuree.

Puree de aardappels met boter en wat bloem.
Maak er schijven van.
Bak ze aan beide kanten bruin (als bonengerecht bijna klaar is)

Bak de spekjes (met een snufje peper.
Doe de fijne gehakte chilipeper erbij
Doe de knoflook (geperst) erbij
Doe het uitje erbij (fijngehakt).
Bak dit totdat de spekjes bruin zijn.

Doe dan wat bruine basterd suiker, azijn, worchestersaus en tomaten erbij. Laat dit een beetje inkoken.

Doe de witte bonen erbij en laat dit 6 minuten sudderen.