Chili concarne

Eénpansgerecht.

Ingrediënten

  • 1/2 kilo gekookte bruine bonen
  • 300 gram gehakt
  • 30 gram boter
  • 1 paprika
  • 3 stevige tomaten
  • 1 pakje tomatensoep
  • 1 grote ui
  • zout
  • paprikapoeder
  • tabasco of chilisaus

Bereiden

Snipper de paprika en de ui, snijd de geschilde tomaten in stukken.

Smoor eerst de ui met het paprikapoeder in de boter en voeg daarna de snippers paprika toe. Roer hierin het rouwe gehakt tot het iets gaat kleuren. Voeg de tomaten toe, en als ook die even mee hebben gesmoord de inhoud van het pakje soep. Als dit alles tot een min of meer dikke saus is gekookt ook de uitgelekte bonen toevoegen. Laat de bonen heet worden in dit mengsel en maak het wat pittig met tabasco of chilisaus.

Gebruik als tomatensoep in droge vorm een glad gebonden soep zonder vermicelli of iets dergelijks. Zorg ervoor dat het gerecht zo vochtig is dat het net kan worden gegeten. Het mag niet te dik zijn maar ook niet op soep lijken.

0 comments on “Chili concarneAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *