Gebraden gans met zoetzure paprika

Recept voor 8 personen.

Voor 8 personen

 • 1 gans van 3 kg
 • 350 g gedroogde kastanjes
 • 120 ml olijfolie
 • 1 ui, fijngehakt
 • 1 wortel, fijngehakt
 • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
 • 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt
 • 175 ml witte wijn
 • 1 hoeveelheid hete kippenbouillon
 • 2 gele paprika’s, gehalveerd, ontpit en in reepjes
 • 2 rode paprika’s, gehalveerd, ontpit en in reepjes
 • 2 groene paprika’s, gehalveerd, ontpit en in reepjes
 • 2 eetlepels suiker
 • 175 ml wittewijnazijn
 • zout en peper

Bereiding

Bestrooi de buikholte van de gans met zout en peper, vul hem met de gedroogde kastanjes en bind hem met keukengaren op. Verhit de helft van de olijfolie in een vlamvaste stoofschaal, doe er de gans, ui, wortel, selderij en rozemarijn in en bak de gans in 20 minuten aan alle kanten bruin; keer hem vaak. Verhit de oven intussen tot 180 °C (stand 4). Giet de wijn en 5 eetlepels hete bouillon in de schaal, zet de gans in de oven en braad hem 2 uur; voeg elke 15 minuten een soeplepel bouillon toe en keer hem elke 30 minuten. Verhit de resterende olie in een pan, doe er alle paprika’s in en laat de reepjes 20 minuten op laag vuur pruttelen; roer af en toe. Roer er de suiker en azijn door en houd de pan nog 10 minuten op het vuur. Haal de gans uit de oven en gooi de kastanjes weg. Pureer de inhoud van de schaal met een groentemolen. Snijd het borstvlees in plakken, maak de poten en vleugels los en leg alle stukken op een voorverwarmde schaal. Schik er de zoetzure paprika’s omheen en lepel er de puree uit de groentemolen over.

0 reacties op “Gebraden gans met zoetzure paprikaVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.