Ganzenborst in balsamico azijn

Voor 4 personen

Petto d ‘aca all’ a ceto balzsamico

Ingrediënten voor 4 personen

 • 25 g boter
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 tenen knoflook
 • 500 g uitgebeende ganzenborst, in plakjes
 • 6 eetlepels balsamicoazijn
 • zout en peper

Voor de saus:

 • 100 ml olijfolie
 • 100 ml balsamicoazijn
 • 2 tenen knoflook
 • 1/2 verse chilipeper, ontpit en fijngehakt
 • zout

Bereiding

Maak eerst de saus. Meng de olie en azijn in een kom, voeg de knoflook, chilipeper en wat zout toe en houd het apart. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de tenen op laag vuur bruin. Haal ze eruit en gooi ze weg. Leg de plakjes gans in de pan, zet het vuur hoog en bak ze in een paar minuten bruin; keer ze vaak. Bestrooi ze met zout en peper, besprenkel ze met azijn en kook het vocht 15-20 minuten in. Leg het vlees op een warme schaal en overgiet het met de saus.