Zoetzure ganzenbouten

Voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 ml balsamico azijn
  • 1 sjalot
  • 1 wortel
  • 120 g suiker
  • 4 ganzenbouten
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels maïsmeel
  • zout

Bereiding

Doe de azijn in een pan met de sjalot, wortel, 25 g suiker en de ganzenbouten, bestrooi alles met zout en laat het pruttelen totdat het vlees mals en gaar is. Laat de bouten uitlekken en afkoelen en been ze uit. Zeef de bouillon in een kom, laat hem afkoelen en verwijder het vet dat aan het oppervlak stolt. Smelt de boter in een pan, leg er het ganzenvlees in en bak het aan alle kanten bruin; keer het vaak. Bestrooi het met de helft van de resterende suiker en wat achtergehouden vet van de bouillon. Strooi er dan de rest van de suiker over en houd de pan op laag vuur totdat de suiker gekaramelliseerd is. Haal het vlees eruit, leg het op een voorverwarmde schaal en houd het warm. Roer het maïsmeel door het bakvocht, laat het al roerend een paar minuten pruttelen, roer er beetje bij beetje 175 ml bouillon door en houd de saus op het vuur tot hij gebonden is. Schep hem dan over de bouten.

0 reacties op “Zoetzure ganzenboutenVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.