Garnalenrisotto

Eenpansgerecht

24 kitchen

Ingrediënten

  • 750 ml water
  • 2 visbouillonblokjes
  • 1 rode ui
  • 500 g waspenen, vervangen door champginons en paddestoelen
  • 1 venkel
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.05 g saffraan
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 250 g roze garnalen

Bereiding

Breng een pan met het water en de visbouillonblokjes aan de kook.

Pel en snipper de ui.

Snijd de waspenen in gelijke stukjes.

Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in gelijke stukken.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.

Voeg de waspenen, venkel, saffraan en de risottorijst toe en bak circa 3 minuten.

Schenk de witte wijn erbij en roer door.

Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon op de risotto. Herhaal dit tot de rijst gaar is in circa 20 minuten.

Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn.

Roer de Parmezaanse kaas, peterselie en de garnalen door de risotto.

Breng op smaak met een beetje zout en peper en serveer.

Omdat de kinderen niet gek zijn op gekookte wortel heb ik het gerecht met champignons en paddestoelen gemaakt.