Bloemkool-aardappelgratin

Magnetron/Combimagnetron

Magnetron/Combimagnetron

Ingrediënten

  • 1 bloemkool 
  • 350 g aardappels
  • 5 bosuitjes, peper
  • zout  
  • 1 dl kippebouillon
  • 30 g boter
  • 3 el creme fraiche
  • 75 g geraspte kaas

Bereiden

Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de aardappels in plakjes (zonder schil). Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verwarm CM. voor op 225 C  Leg de aardappels, bloemkool, ui in een grote ovenschaal. Besprenkel ze met kippebouillon, bestrooi ze met peper en zout  Leg hier en daar een flinter boter. Vermeng de creme fraiche  met de geraspte kaas en verdeel dit over de groente. Zet de  schaal in de oven en schakel de M. in op half vermogen.  Laat de groente onafgedekt in ca 15 min gaar en bruin worden.  Opmerking: alleen M.  Eerst aardappels, bloemkool, besprenkeld met bouillon, afgedekt  ca 10 min op vol vermogen gaar, groente af en toe doorscheppen.  Verdeel creme-fraiche kaasmengsel erover en laat het gerecht  onder een hete grill een korstje krijgen. 

Bijgerecht 2 pers. 

Cal: 515, Vet: 33, KH 38