Gevulde courgette-bloemen

Italië, voorgerecht

Italië, voorgerecht

Ingrediënten

  • Courgette-bloemen
  • Emmentaler kaas
  • 00-bloem
  • Zout
  • Koud bier
  • Spa rood

Bereiding

Bloemen van courgette. Let op, vers en open. Na een uur sluiten ze zich!

De bloem onderaan afsnijden. Heel klein stukje van de kelk meesnijden.

Snijd Emmentaler kaas in kleine stukjes en stop een stukje in elke kelk. 

Leg de bloemen weg en na een uurtje zijn ze gesloten.

Maak een beslag van bloem “00” en een snuf zout. Doe hier in kleine hoeveelheden koud bier bij en roer het tot een glad deeg. Doe er tussendoor ook wat Spa-rood bij.

Uiteindelijk is het beslag even dik als pannenkoekenbeslag.

Verhit een pan en doe daarin een flinke bodem zonnebloemolie.

Haal de gesloten bloemen stuk voor stuk door het beslag en leg deze in de hete olie en bak de bloem aan beide zijden.