Hacheé

Grootmoeders recept

Ingrediënten

  • 600 gr. stoofvlees
  • 6 uien (gesnipperd)
  • 50 gram boter
  • zout, peper
  • 2 el bloem
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1/2 liter warm water
  • 2 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • sambal
  • ketjap
  • 1 appel

Bereiding

Stoofvlees (in stukjes) in boter bakken na 2 minuten uien toevoegen. Breng vlees op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees. Daarna water toevoegen. Voeg de sambal, ketjap, azijn, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels en appels toe. Zet de deksel schuin op de pan zodat er een klein kiertje overblijft. Sudder 3 uur op zeer laag vuur. 

Je kunt ook de azijn weglaten en 2 el appelstroop toevoegen