Kip met gele currypasta

Ingrediënten

  • gele currypasta
  • 600 gram kipfilet
  • 4 kleine vastkokende aardappels
  • 4 dl kokosmelk 
  • visbouillonblokje
  • 2 el olie
  • Thaise roerbakgroenten

Bereiding

Schil de aardappels, snijdt ze in blokjes en kook ze in 10 minuten bijna gaar. Kipfilet in stukjes snijden.

Verhit de olie in een wok en voeg één grote eetlepel gele currypasta toe. Roerboek 1 minut en voeg dan de stukjes kip toe. Roerbakken tot kip lichtbruin is. Kokosmelk erbij doen en goed omroeren. Kruimel het visbouillonblokje er doorheen. Aardappels erbij en aan de kook brengen. Kook alles op niet te hoog vuur nog een minut of vijf. Serveren met witte rijst.

Bak ondertussen de roerbakgroenten (naar smaak kruiden bijvoorbeeld met gember, knoflook, teriyakiwoksaus)