Schuimomelet

Voor 4 personen

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 5 theelepels suiker
  • 20 gram boter
  • jam of compôte
  • poedersuiker

Bereiden

Splits de eieren in dooier en wit. Roer de dooiers met de suiker goed los.

Klop de eiwitten met een snufje zout zeer stijf.

De kom moet omgekeerd kunnen worden zonder dat het eiwit eruit valt.

Laat intussen de boter in de koekenpan heet worden, de boter mag echterniet bruin worden (gebruik een asbestplaatje onder de pan als u op gas kookt).

Vermeng het eigeel luchtig met de stijfgeslagen eiwitten.

Giet de eimassa in de koekenpan en plaats er een beboterde deksel op.

Gas: 2 minuten op de hoogste stand.
7 minuten op de laagste stand

Electrisch: 2 minuten op stand 1,5
5 minuten op stand 0,5

Laat de omelet op een verwarmde schotel glijden, leg er jam of compôte open sla de omelet dubbel. Bestrooi de omelet met poedersuiker en garneer haar met rode vruchtjes.