Spinazietortellini met vijfkazenvulling

Italië, tussengerecht voor 10 personen

Italië, tussengerecht

Ingrediënten

  • 80 gram bloem
  • zout
  • olie
  • 6 eieren
  • spinazie

Bereiding

800 gram bloem ’00’ (10 personen) flinke snuf zout en een scheut olie. Voor normale pasta 8 eieren, voor deze pasta 6 eieren (vanwege de vochtigheid van de eieren). 

De spinazie koken en uitwringen. De bloem op de aanrecht met in midden een kuil, rest van de ingrediënten in het midden. Eerst kleine hoeveelheden meel van buitenaf met het midden vermengen, uiteindelijk alles kneden. Alles langzaam kneden en doorkneden en uiteindelijk tot een bal vormen. Afdekken met plastic folie en een half uurtje laten rusten.

Zowel het pastadeeg als de uiteindelijke pasta kan worden ingevroren, de pastadeeg in folie invriezen en ook zo laten ontdooien. Zorg er voor dat de uiteindelijke pasta goed met bloem bestoven is en los van elkaar wordt ingevroren. Uiteindelijk kan de los ingevroren pasta in een zakje worden gedaan.

Philadelphia – Ricotta – Frishkäse – pittige zachte jonge kaas. Deze laatste in kleine blokjes snijden en in de mixer vermalen tot kruim. Voeg bij de kazen nootmuskaat, zout en 2 eieren en twee handen gemalen parmezaanse kaas.

Goed mengen, folie erover en in de koeling laten rusten.

Neem het deeg, kneed het nog eens door en snijd er een plak af, restant weer heel goed afdekken om uitdrogen te voorkomen. Druk deze wat plat en rol hem uit met de machine tot uiteindelijk stand 2. Snijd de plak in de lengte door en doe wat van het kaasmengsel in een spuitzak. Maak toefjes op het midden van een strook. Leg de spuitzak in de koeling en vouw de stroken pasta dubbel. Druk tussen de bolletjes kaas en de rand van de pasta het deeg goed aan. Snijd tussen de bolletjes het deeg door en vouw de pasta tot tortellini, de achterste punten naar elkaar toe. Zorg steeds dat de pasta goed bestoven blijft met bloem. Zo kunnen ze korte tijd bewaard blijven in een niet te warme ruimte.

Breng water aan de kook met voldoende zout en kook hierin de tortellini.