Gevulde aubergine

Gerecht voor 4 pers.

Magnetron/Combimagnetron Hoofdgerecht 4 pers. 

Ingrediënten

  • 2 aubergine
  • zout
  • 2 plakken katenspek (1/2 cm dik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui, 10 groene met piment gevulde olijven
  • 250 g tartaar
  • 1 ei
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 1 thl paprikapoeder
  • 1/2 thl tijm
  • peper
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas

Bereiden

Aubergine wassen, snij het kroontje eraf, snijd ze over de lengte  doormidden en bestrooi de snijvlakken met zout. Leg de aubergines  op keukenpapier in de magnetron en verwarm ze, afgedekt ongeveer  4 min op vol vermogen. Hol ze uit en snijd het uitgeholde  vruchtvlees in stukjes, snijd het spek in kleine stukjes en  verwarm ze afgedekt ca 3 min op vol vermogen. Pers de knoflook  erboven uit. Snipper de ui en voeg deze bij het spek. Verwarm  het afgedekt 3 min op vol vermogen. Snijd de olijven in plakjes.  Meng de ui, aubergine, tartaar, losgeklopte ei, kaas, paprika,  tijm, peper, zout door elkaar, vul hiermee de aubergines en zet  ze in een lage schaal. Bestrooi ze met parmezaanse kaas. Verwarm  onafgedekt in ca 10 min op vol vermogen.  Opmerking: in CM. krijgt het gerecht een knapperig korstje  Schakel het apparaat in op 250 C en half vermogen de magnetron. Aubergines onafgedekt in ca 15 min gaar koken.  

Cal: 390, Vet: 29, KH:5