Magnetron/Combimagnetron Hoofdgerecht 4 pers.
Ingrediënten
- 2 aubergine
- zout
- 2 plakken katenspek (1/2 cm dik)
- 1 teentje knoflook
- 1 ui, 10 groene met piment gevulde olijven
- 250 g tartaar
- 1 ei
- 75 g geraspte belegen kaas
- 1 thl paprikapoeder
- 1/2 thl tijm
- peper
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Aubergine wassen, snij het kroontje eraf, snijd ze over de lengte doormidden en bestrooi de snijvlakken met zout. Leg de aubergines op keukenpapier in de magnetron en verwarm ze, afgedekt ongeveer 4 min op vol vermogen. Hol ze uit en snijd het uitgeholde vruchtvlees in stukjes, snijd het spek in kleine stukjes en verwarm ze afgedekt ca 3 min op vol vermogen. Pers de knoflook erboven uit. Snipper de ui en voeg deze bij het spek. Verwarm het afgedekt 3 min op vol vermogen. Snijd de olijven in plakjes. Meng de ui, aubergine, tartaar, losgeklopte ei, kaas, paprika, tijm, peper, zout door elkaar, vul hiermee de aubergines en zet ze in een lage schaal. Bestrooi ze met parmezaanse kaas. Verwarm onafgedekt in ca 10 min op vol vermogen. Opmerking: in CM. krijgt het gerecht een knapperig korstje Schakel het apparaat in op 250 C en half vermogen de magnetron. Aubergines onafgedekt in ca 15 min gaar koken.
Cal: 390, Vet: 29, KH:5