12 punten
Ingrediënten
- 150 gram boter of margarine
- 150 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- 4 druppels citroenaroma
- mespuntje zout
- 190 gram witte bloem of zelfrijzend bakmeel
- 4,5 afgestreken eetlepel Oetker ‘backing’
- 1 kilo appelen, goudreinetten
- 3 eetlepels abrikozenjam
- poedersuiker
Bereiden
Roer de boter of margarine tot room. Voeg lepel voor lepel de suiker met vanillesuiker toe. Daarna een voor een de eieren, het zout en het aroma. Backing en gezeefde bloem met 3 eetlepels tegelijk erdoor roeren.
Stort het deeg in een ingevette vorm (30 cm). Strijk het met een spatel glad.
Beleg het deeg met in vieren gedeelde, geschilde en ingekerfde, appelen tot 1 cm van de kant.
Baktijd
In een 5 minuten voorverwarmde oven de taart 60 minuten op 160°C bakken.
Garneren
Verwarm de abrikozenjam met een beetje water in de magnetron of in een pannetje en bestrijk hiermee de taart en bestrooi deze naar wens met poedersuiker.