Moussaka

Gerecht 2 pers.

Magnetron/Combimagnetron
Hoofdgerecht 2 pers. 

Ingrediënten

 • 2 aubergines
 • 1 el citroensap
 • zout
 • 1 ui
 • 1 teentje  knoflook
 • 1 el olie
 • 200 g lamsgehakt
 • 1 dl gezeefde tomaten
 • 1/2 thl kaneel
 • 1 thl oregano
 • peper
 • 1 ei
 • 1 dl slagroom
 • 75 g geraspte kaas

Bereiden

Aubergines in plakken snijden, deze besprenkelen met citroensap.  Bestrooi ze met zout. Leg de plakken in een schaal en verwarm ze  afgedekt 4 min op vol vermogen in M. Laat de plakken in het  vergiet uitlekken. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.  Verhit in een schaal olie onafgedekt ca 1/2 min op vol vermogen.  Roer ui/ knoflook erdoor, verwarm alles onafgedekt ca 2 min op  vol vermogen. Roer het gehakt, tomaten, kaneelpoeder, oregano,  peper, zout erdoor. Vet een hoge schaal met inhoud 1/2 1 in.  Leg 1/3 deel aubergines, de helft van het gehakt, 1/3 deel  aubergines, rest van het gehakt tot slot rest van de aubergines.  Kaas erover. Afgedekt ca 8 min op vol vermogen.  (voor knapperig korstje voor opdienen 2 min onder grill) ( CM.: 250 C en M. op half vermogen: 12 min onafgedekt).  

Cal: 700, Vet: 56, KH: 13.