Ratatouille

Bijgerecht voor 3 personen

Magnetron
Bijgerecht voor 3 personen

Ingrediënten

 • aubergine
 • 1 kleine ui
 • groene/rode paprika
 • courgette
 • 3 tomaten
 • 2 el olijfolie
 • zout
 • peper 
 • 1,5 thl  provencaale kruiden
 • 1 teentje knoflook
 • 2 thl tomatenpuree

Bereiden

Snijd aubergine in blokjes, de paprika’s in reepjes en de courgette  in plakjes. Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, pel ze en  snijd ze in partjes. Meng de groenten( behalve de tomaten met wat  peper, zout en provencale kruiden. Pers de knoflook boven de  groenten uit. Besprenkel alles met olie. Verwarm( alles behalve de  tomaten) afgedekt 12 min      vol vermogen.  Schep de groenten regelmatig door. Voeg de tomaten toe. Afdekken  en nog 3 min vol vermogen. Roer de tomatenpuree erdoor.  Cal: 135, Vet: 8, KH 12