Tandoorie-Kippenbouten

Voor 4 personen

Combimagnetron
Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 schijfje verse gemberwortel (1 cm)
  • 2 teentjes  knoflook
  • 1/2 thl koenjit
  • 1/4 thl djinten
  • 1/2 thl  ketoembar
  • 1/2 thl kaneel
  • 1 thl chilipoeder
  • 1 thl zout
  • zwarte peper
  • nootmuskaat
  • 1,5 el citroensap
  • 4  kippebouten

Bereiden

Hak de gember fijn. Pers de knoflook. Meng de gember, koenjit,  djinten, ketoembar, kaneel, chili, zout, peper, nootmuskaar door  de knoflook. Roer de citroensap erdoor. Trek de vel van een  kippebout voorzichtig los. Wrijf het vlees royaal in met het  kruidenmengsel. Trek het vel terug, zet dit vast met een  cocktailprikker. Leg ze minstens 2 uur afgedekt in de koelkast.  Verwarm de CM. voor op 224 C. Onafgedekt: M. op 300 watt  15 min bakken. 

Cal: 255, Vet: 15, KH: 0