The Best Burger Buns Of All Time

De beste burgerbroodjes

Ken je die chique burgerbroodjes die je krijgt van chique ‘burgerbars’?

Ingrediënten

Roe:

  • 2 eetlepel (20g) broodmeel
  • 2 eetlepel (27g) water
  • 4 eetlepel (60g) volle melk

Deeg:

  • 1/2 cup(120g) volle melk @ 95f (30c)
  • 1 eetlepel (9g) instant gist (of in verhouding verse gist)
  • 2.5 cups (320g) broodmeel
  • 1 theelepel (7g) fijn zeezout
  • 2.5 eetlepels (35g) kristalsuiker
  • 1 heel ei
  • 1 eigeel
  • 3 eetlepels (42g) ongezouten boter, verzacht

Ei glazuur:

  • 1 heel ei
  • scheutje volle melk

Bereiding

Ken je die chique burgerbroodjes die je krijgt van chique ‘burgerbars’? Het brioche-soort hamburgerbroodje. Dit is dat broodje, maar dan beter en heel gemakkelijk te maken. Dit is een combinatie tussen een brioche en Japans melkbrooddeeg, dat voor mij het ultieme burgerbroodje creëert. Het is licht en luchtig, glanzend en heeft een mooie donzige binnenkant die een geweldige toast krijgt en sappen absorbeert zonder drassig te worden. Bovendien kunnen deze broodjes worden gebruikt voor allerlei andere dingen dan hamburgers, zoals de meest geweldige ontbijtsandwich of een sandwich met gebakken kip. Het is allemaal goed, en net op tijd voor die zomergrillen.

Maak in een pannetje met de melk, water en bloem de roe.

Meng de bloem, zout en suiker in een kom. Voeg de melk toe. Als het deeg begint te vorman de roe toevoegen. Voeg daarna het ei en eigeel toe. Voeg tot slot als het deeg gevormd is de boter toe. Nu 8 min kneden.

Laat het deel 1 tot 1,5 uur rijzen tot het in omvang verdubbeld is.

Tik de lucht er uit en verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. (95-105 gr.) Maak er net als bij pizadaag mooie gespannen bolletjes van.

Leg de bolletjes op bakpapier op een bakplaat en plaats er een tweede bakplaat overheen en laat ze 1 tot 2 uur rusten.

Meng de ingredienten voor het eiglazuur en bestrijk daarmee de deegbolletjes.

Bak de broodje 16 tot 18  minuten op 190°C mooi goudbruin. Smeer de broodjes af met gesmolten boter en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur..