Mexicaanse rode-bonenschotel met tortilla chips

Voor 2 personen

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui, 1 rode spaanse peper
  • 1 groene paprika
  • 1 vleestomaat
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl gezeefde  tomaten
  • 1 zakje taco seasoningmix
  • 1 blik rode bonen (400 g)
  • 1 blikje mais (150 g)
  • peper
  • zout
  • tortillachips.

Bereiden

Snipper ui, snijd de spaanse peper in reepjes( zaad verwijderen).  Paprika in kleine stukjes snijden. Tomaat ontvellen, zaadjes  verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Doe de olie in een  glazen schaal. Pers de knoflook erboven uit. Roer er een ui,  spaanse peper, paprika, tomaat, gezeefde tomaten, water 1/2 dl,  taco seasoningmix, rode bonen met vocht en maiskorrels door.  Verwarm afgedekt, 10 min op vol vermogen, schep regelmatig door.  Maak op smaak met peper en zout. Strooi de tortillachips erover.  

Cal: 670, Vet: 15, KH: 102