Rabarber met schuimkop

Voor 4 personen

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g rabarber
  • 3 el bosvruchtenjam
  • 1 el custardpoeder
  • 2 eiwitten
  • 100 g witte bastard suiker
  • 1,5 thl maizena
  • 1 el geschaafde amandelen.

Bereiden

Snijd de stelen van de rabarber in stukjes van 2 cm. Roer in  een schaal de jam en custard door elkaar. Schep de rabarber  erdoor. Afgedekt 6 min op vol vermogen.  CM voorverwarmen op 225 C. Klop de eiwitten stijf. Voeg steeds  een lepel suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen  en pieken trekt. Klop als laatste de maizena erdoor. Doe het eiwit  in een spuitzak met grove kartelmond. Spuit het eiwit in golvende  laag op de rabarber en strooi de amandelen erover. Zet de schaal  in de oven en schakel de M. in op 600 watt. Laat 4 min het eiwit  stevig en iets bruin worden en de rabarber gaar( direct serveren)  

Cal: 165, Vet: 1, KH: 37