Uiensoep

Ingrediënten

Soep

  • 1200 gram uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el bloem
  • 2 ltr bouillon
  • 2 tl tijm
  • peper en zout naar smaak
  • 60 gram boter

Kaarcroutons

  • stokbrood
  • geraspte belegen kaas

Bereiding

Soep

Snijd de gepelde uien in halve ringen. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem. Voeg de uien toe en bak ze nu langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 40 minuten. Roer ze tussentijds af en toe door. Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt. De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn.

Voeg nu de gehakte knoflook en tijm toe en bak deze even kort mee.

Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem ongeveer 5 minuten gaar worden.

Voeg daarna de bouillon toe. Schraap lekker over de bodem van de pan. Dat komt alleen maar ten goede aan se smaak van de uiensoep.

Laat de soep nog een minuut of 10 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.

Kaascroutons

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd een stokbrood in plakjes en beleg ze met geraspte kaas. Zet ze even 5 minuten boven in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Leg de kaascroouton in de uiensoep.