Erwtensoep

Erwtensoep zoals alleen oma hem maakt

GROOTMOEDERS GERECHT

Ingrediënten

  • 250 gram spliterwten
  • 250 gram hele erwten 
  • 1 eetlepel zout
  • 2,5 uur laten wellen in 1/2 pan (grootste) water
  • 3 preien in halve ringen snijden
  • 1 knolselderij in blokjes snijden
  • 3 aardappelen in blokjes snijden
  • 2 bouillonblokjes 
  • ± 1500 gram platteribben
  • verse worst

Bereiden

Voeg dit bij de gewelde erwten en breng dit aan de kook.

4 uur zachtjes aan de kook houden, na 2 tot 3 uur een verse worst toevoegen.

Breng in een andere pan water aan de kook en gaar daarin ± 1500 gram platteribben.

Haal het vlees van de ribben en voeg het toe aan de soep. Voeg ook het gezeefde kookwater van de platteribben en de verse worst aan de soep toe.

Laat het geheel nog een paar uur onder regelmatig roeren doorkoken, snijde de verse wordt in stukjes en dan is de soep klaar.