Chatpati Dal Mash – Dhaba style met kip

Ingrediënten

  • Dal Mash (rode linsen) 2 Cups (geweekt gedurende 3 uur daarna was het en voeg 1 liter water toe)
  • Olie 1/2 cup
  • Gemberpasta 2 eetlepel
  • Knoflookpasta 1 eetlepel
  • Rode chilipoeder 1 theelepel
  • Kurkumapoeder 1/2 theelepel
  • Garam Masala-poeder 1/2 theelepel
  • Komijnpoeder 1 theelepel
  • Knoop Rode Chilipeper 1 eetlepel (fijngemaakt)
  • Zout 1 theelepel
  • Gember 2 inch (gehakt)
  • Groene pepers 2 (gehakt)
  • Groene Koriander 2 eetlepels (gehakt)
  • Ui 1 (gehakt)
  • Tomaat 1 (Gehakt)

Ingrediënten kip

  • 1/2 kopje olie of ghee
  • 550 g kip, met bot en in currystukjes gesneden
  • 600 g tomaten, fijngehakt
  • 1 bol knoflook, gehakt
  • 2 el gember, fijngehakt
  • 2 tl zout, of naar smaak
  • 2 tl paprikapoeder / kashmiri rode chilipeper
  • 1,5 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl chilivlokken
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl korianderpoeder
  • 1 theelepel kalonji (zwart zaad, optioneel)
  • 2 groene pepers, in de lengte doormidden gesneden
  • 0,5 bosje koriander, gehakt
  • 1/4 kopje gember in stukjes gesneden lucifers

Als je alle kruiden overslaat behalve de stappen waar je de uien en tomaten maakt, en dan direct de daal masala-mix gebruikt die ik heb meegebracht,
hoeft u geen van de genoemde kruiden te gebruiken, aangezien de mix ze allemaal al bevat.

Bereiding

Neem een ​​kom en voeg 2 kopjes Dal Mash toe en voeg 4 kopjes water toe en laat het 3 uur weken. Daarna wassen en 1 liter vers water toevoegen.

Neem nu een pan en voeg geweekte Dal Mash (met 1 liter water) toe en kook het gedurende 20 minuten op hoog tot middelhoog vuur. Daarna zeef het.

Neem nu een grote braadpan of je kunt een pot nemen en 1/2 kopje olie toevoegen en ui toevoegen en bakken tot een lichtroze kleur en dan knoflookpasta, gemberpasta toevoegen en roeren en gehakte tomaat, kurkumapoeder, zout, Rode chilipoeder, komijnpoeder, rode chilipeper en roer het en kook 1 tot 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna Gekookte Dal Mash toe en meng het goed en voeg 2 eetlepels water toe en roer het en voeg groene pepers, gember, groene koriander en deksel met deksel toe en kook gedurende 20 minuten op zeer laag vuur.

Open nu het deksel en roer het en voeg Garam Masala Poeder toe en meng het goed. Nu is je Fry Dal Mash klaar. Serveer het nu met strooi groene pepers, gember, groene koriander en citroen.

Bereiding kip

Verhit je olie in een karahi-schaal, wok, gietijzeren koekenpan of een pan die geschikt is om te roerbakken, waarbij je de vlam de hele tijd hoog houdt.

Voeg de kip toe. Bak dit onder voortdurend roeren tot de kip op sommige plaatsen een gouden kleur begint te krijgen.

Voeg de gehakte gember en knoflook toe. Bak dit bij de kip, opnieuw onder voortdurend roeren en zorg ervoor dat er niets aanbrandt. Blijf dit bakken tot de rauwe geur van de gember en knoflook begint te vervagen.

Voeg alle gehakte tomaten en kruiden toe. Roer erdoor en laat dit allemaal op hoog vuur koken, zodat er niets op de bodem van de pan blijft hangen.

Blijf deze mix ongeveer 20 minuten koken. De olie zal zich scheiden, de tomaten worden dikker en beginnen de kip te bedekken, en je zult zien dat gaten in de jus beginnen te borrelen. De kip moet op dit punt gaar zijn.

Voeg de koriander en de groene chili toe, roer erdoor, zet het vuur laag en laat alles 5 minuten sudderen zonder deksel erop. Serveer met de matchstick-gesneden gember en eventueel extra koriander / groene peper.

Tips

Behandel de Karahi als een roerbakgerecht. Het is een erg druk, actief, happening gerecht. Je zult veel roeren, constant iets doen, op verschillende punten dingen toevoegen.

Het ultieme vet om hiervoor te gebruiken is ghee. Ghee voegt een rustieke smaak toe die ongelooflijk goed past bij alle elementen van de Karahi. Elke neutrale olie is ook prima. Ik denk dat boter ook zal goed werken, maar persoonlijk heb ik het nooit gebruikt.
De paprika / Kasmiri rode chilipeper functioneert alleen om kleur toe te voegen. Ik raad je ten zeerste aan om dit te gebruiken. Mocht je dit niet bij de hand hebben, dan raad ik je aan om voor kleur een kleine hoeveelheid rode chilipoeder te gebruiken.