Soesjes

Soesjes zonder vulling. Als vulling kan bijvoorbeeld kaascrème worden gebruikt.

Ingrediënten

  • 20 stuks
  • 1/4 liter water
  • 50 gram boter of margarine
  • mespuntje zout
  • 175 gram bloem
  • zakje vanillesuiker
  • 4 tot 6 eieren
  • 3 afgestreken theelepels Öeker ‘backing’

Bereiden

Het water samen met de boter aan de kook brengen in een steelpan. Van het vuur de gezeefde bloem ineens toevoegen en flink roeren tot een gladde deegbal ontstaat.

Verwarm dit onder voortdurend roeren nog ca. 1 minuut.

Als een deegkorst op de bodem ontstaat is deze warm genoeg.

Doe de deegbal in een kom ter afkoelling. Roer de vanillesuiker en een voor een de eieren erdoor.

Wanneer het deeg glansd en in lange punten van de lepel valt is verdere toevoeging van eieren overbodig.

Roer het backing door het koude deeg.

Maak met twee dessertlepels of een spuitzak deeghoopjes ter grootte van een groote walnoot op een met bloem bestoven bakblik.

Doe na het bakken de oven voorzichtig open om inzakken van de soesjes te voorkomen.

Baktijd

In een 10 minuten voorverwarmde oven, onder het midden van de oven de soesjes circa 30 minuten bakken .