Krabcocktail

Ingrediënten

  • 1 Klein blikje grapefruit
  • 150 gram garnalen
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels koffieroom
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel cognac
  • worchestersauce
  • paprikapoeder
  • 4 slabladeren
  • 1 blik krab ± 200 gram
  • 1 takje peterselie

Bereiden

In een zeef de grapefruit laten uitlekken, de garnalen onder koud stromend water afspoelen en in een kom vermengen (van de grapefruit 4 partjes achterhouden voor de garnering).

Garnalen, mayonaise, koffieroom, tomatenketchup en cognac op smaak brengen met worchestersauce en paprikapoeder. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten, slabladeren wassen en met schone theedoek drogen. Bereiden in 4 glazen. Blaadje sla erin leggen, en hierover de krab verdelen, de saus erop scheppen en garneren met peterselie en de partjes grapefruit.