Marokkaanse aardappelsalade met Hollandse makreel

24 kitchen

24 kitchen

Ingrediënten

  • 700 g aardappels
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 2 tomaten
  • 1 el ketoembar
  • 50 g geraspte oude kaas
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el halvanaise
  • 1 ijsbergsla
  • 4 el azijn

Bereiding

Aardappels

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 10 minuten gaar in de pan met water. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Hollandse makreel

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verwijder het vel en eventuele graten van de makreelfilets en verdeel de makreelfilets over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Snijd de tomaten in plakken en verdeel over de makreelfilets. Strooi de ketoembar, geraspte kaas en sprenkel de olijfolie over de tomaten.

Bak in de oven in circa 5 minuten goudbruin.

Marokkaanse aardappelsalade

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.

Pluk en hak de koriander grof.

Meng de aardappels met de uien, knoflook en koriander, chilivlokken en halvanaise.

Snijd de ijsbergsla in dunne repen en meng met de azijn.

Serveren

Verdeel de ijsbergsla over de borden. Verdeel daarover de Marokkaanse aardappelsalade en een stukje makreelfilet.

Omdat Jack geen tomaat lust, hebben we de tomaat op de makreel vervangen door ui.