Rollade van kalkoenfillet en omelet

Italië, hoofdgerecht

Italië, hoofdgerecht

Ingrediënten

  • kalkoenfillet
  • spinazie
  • nootmuskaat
  • parmezaanse kaas
  • 2/3 eieren
  • olijfolie
  • mortadella/proscutto
  • rozemarijn
  • slagerstouw
  • bouillonblokje
  • knoflook
  • zout

Bereiding

Groot stuk kalkoenfillet, mag ook kip of rundvlees zijn.

Spinazie bakken, uitknijpen, nootmuskaat, zout, twee handjes parmezaanse kaas, 2/3 eieren. Alles goed mengen.

Bak hiervan een omelet op niet te hoog vuur in een scheutje olijfolie. Bak de omelet aan twee zijden.

Leg plakjes omelet op de kalkoen en leg daarbovenop mortadella (gelardeerd boterhamvlees met knoflook) mag ook proscutto/ham of knakworst zijn.

De oven op 180 graden voorverwarmen.

Rol het geheel op en bind het met slagerstouw bij elkaar.

De rollade in een diepe pan met deksel. Rozemarijn over de rollade verdelen, bouillonblokje erover verkruimelen, knoflook, zout en olie (extra vergine) erover.

Het geheel in de oven en na tien minuten omdraaien en een flink glas witte wijn toevoegen. Tussendoor eens prikken met een grote vork: geen bloed is gaar. 

Na ongeveer 1 uur de oven uitzetten.

Na ongeveer 1,25 uur uit de oven zetten.

Rollade losmaken, snijden er terugleggen in de pan. En de pan weer sluiten.