Voor 2 personen
Magnetron
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 cm verse gemberwortel
- 250 g kippengehakt
- 1,5 thl kerriepoeder
- 1/4 thl chilipoeder
- zout
- 1 teentje knoflook
- 2 uien
- 75 g amandelen
- 2 el olie
- 1 dl volle yoghurt
- koriander
Bereiden
Rasp de gember. Doe gehakt met gember, kerrie, chilipoeder, 1/4 thl zout, in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Meng alles en vorm 12 balletjes. Leg ze in een cirkel op een plat bord. Verwarm ze onafgedekt ca 4 min vol vermogen. Laat ze afkoelen en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de uien fijn, maal de amandelen. Olie in een schaal onafgedekt in ca 1 min heet worden. Rooer de uien, amandelen en 1/2 thl kerrie erdoor. Verwarm dit onafgedekt ca 2 min op vol vermogen. Klop de yoghurt erdoor. Leg de balletjes erin en verwarm ze afgedekt nog ca 3 min op vol vermogen.
Cal: 605, Vet 49, KH: 7