Curry met gehaktballetjes en amandelen

Voor 2 personen

Magnetron
Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 cm verse gemberwortel
  • 250 g kippengehakt
  • 1,5 thl  kerriepoeder
  • 1/4 thl chilipoeder
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 75 g amandelen
  • 2 el olie
  • 1 dl volle yoghurt
  • koriander

Bereiden

Rasp de gember. Doe gehakt met gember, kerrie, chilipoeder,  1/4 thl zout, in een kom. Pers de knoflook erboven uit.  Meng alles en vorm 12 balletjes. Leg ze in een cirkel op een  plat bord. Verwarm ze onafgedekt ca 4 min vol vermogen. Laat  ze afkoelen en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.  Snijd de uien fijn, maal de amandelen. Olie in een schaal  onafgedekt in ca 1 min heet worden. Rooer de uien, amandelen en  1/2 thl kerrie erdoor. Verwarm dit onafgedekt ca 2 min op  vol vermogen. Klop de yoghurt erdoor. Leg de balletjes erin  en verwarm ze afgedekt nog ca 3 min op vol vermogen.  

Cal: 605, Vet 49, KH: 7