Magnetron/Combimagnetron
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 350 g aardappels
- 5 bosuitjes, peper
- zout
- 1 dl kippebouillon
- 30 g boter
- 3 el creme fraiche
- 75 g geraspte kaas
Bereiden
Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de aardappels in plakjes (zonder schil). Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verwarm CM. voor op 225 C Leg de aardappels, bloemkool, ui in een grote ovenschaal. Besprenkel ze met kippebouillon, bestrooi ze met peper en zout Leg hier en daar een flinter boter. Vermeng de creme fraiche met de geraspte kaas en verdeel dit over de groente. Zet de schaal in de oven en schakel de M. in op half vermogen. Laat de groente onafgedekt in ca 15 min gaar en bruin worden. Opmerking: alleen M. Eerst aardappels, bloemkool, besprenkeld met bouillon, afgedekt ca 10 min op vol vermogen gaar, groente af en toe doorscheppen. Verdeel creme-fraiche kaasmengsel erover en laat het gerecht onder een hete grill een korstje krijgen.
Bijgerecht 2 pers.
Cal: 515, Vet: 33, KH 38