Duitse gans met appel

Voor 8 personen.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 kg handappels, geschild en zonder klokhuis
  • 1 gans van 3 kg
  • 175 ml droge witte wijn
  • 40 g boter
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de oven tot 160 °C (stand 3). Hak de helft van de appels fijn en snijd de rest in plakjes. Bestrooi de buikholte van de gans met zout en doe er de fijngehakte appels in. Naai de opening dicht en bind de vogel met keukengaren op. Leg hem op een rooster boven een braadslee of ovenschaal en giet wat water in de slee of schaal. Bruin de gans in de oven aan en dep het vel met keukenpapier droog. Giet de wijn over de gans, voeg 150 ml warm water toe, zet hem weer in de oven en braad hem nog eens 2 uur. Blancheer intussen de plakjes appel 1 minuut in kokend water en laat ze uitlekken. Smelt de boter in een koekenpan, leg er de plakjes appel in en bak ze op laag vuur zacht; roer vaak. Leg de gans op een voorverwarmde schaal, leg er de plakjes appel omheen en bestrooi het gerecht met peper.

0 reacties op “Duitse gans met appelVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.