Gestoofde gans

Voor 8 personen.

Oca brasata

Ingrediënten voor 8 personen

  • 50 g boter
  • 1 gans van 3 kg, in stukken
  • 2 uien, in dunne plakjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 fles (750 ml) droge witte wijn
  • 6 grote tomaten, ontveld, ontpit en kleingesneden
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 blaadjes verse salie
  • 50 ml cognac
  • zout en peper

Bedeiding

Verhit de oven tot 150 °C (stand 2). Smelt de boter in een vlamvaste stoofschaal, leg er de gans in en bak hem aan alle kanten bruin; keer hem vaak. Doe er de plakjes ui en de tenen knoflook bij en fruit ze 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Giet er de wijn bij, voeg de tomaten en kruiden toe en breng alles met zout en peper op smaak. Sluit de schaal, zet hem in de oven en smoor de gans 3 uur of tot het vlees makkelijk van de botten valt. Haal de gans uit de schaal, been hem uit, leg de stukken op een schaal en houd ze warm. Haal de tenen knoflook en de kruiden eruit en gooi ze weg. Kook het smoorvocht in de schaal zo nodig in. Giet er de cognac in, roer goed, voeg zout en peper naar smaak toe en zet de gans met de saus op tafel.

0 reacties op “Gestoofde gansVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.