Gevulde gans met aardappels

Voor 8 personen.

…pienta di patate

Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 g aardappels, ongeschild
  • 25 g boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 takje verse peterselie, fijngehakt
  • mespunt fijngehakte verse rozemarijn
  • 1 gans van 3 kg
  • 300 ml hete kippenbouillon (zie blz. 209)
  • zout en peper

Bereiding

Kook de aardappels 10 minuten in water met wat zout, laat ze uitlekken, schil ze en snijd ze in blokjes. Verhit de oven tot 200 °c (stand 6). Smelt de boter in een pan, doe er de ui en peterselie bij en fruit ze 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Voeg de aardappels toe, zet het vuur iets hoger en bak ze aan alle kanten bruin; schud af en toe aan de pan. Bestrooi ze met zout en peper, roer er de rozemarijn door, vul de gans met dit mengsel, naai de opening dicht en bind de vogel met keukengaren op. Prik het vel overal met een vork in. Leg de gans met de borst omlaag op een rooster boven een braadslee of ovenschaal, dek hem met een vel aluminiumfolie af en giet wat water in de slee of schaal. Braad hem 1 uur, verlaag de oventemperatuur tot 180 °C (stand 4) en braad hem nog 1 uur. Vervvijder het folie, gooi het weg, keer de gans, leg hem weer in de oven en braad hem opnieuw 1 uur; bedruip hem af en toe met hete bouillon. Schep het vet van het braadvocht en giet het vocht in een sauskom. Snijd de gans aan en dien hem met de saus op.

0 reacties op “Gevulde gans met aardappelsVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.