Gamba’s

Barbecue

Barbecue, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • Bereidingstijd: 25 min.
  • Marineertijd: 30 min.
  • Grillmethode: Direct
  • Grilltijd: 3-5 min.

Benodigdheden

  • Weber. Gourmet BBQ systeem Wok
  • 500 g zeer grote garnalen (formaat 16/20), gepeld, darm verwijderd, met staarten

Voor de salsa

  • 2 el gesnipperde sjalotten
  • 2 tl rijstwijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 1-2 el fijngehakte chilipeper (bij voorkeur jalapeńo)
  • 250 g ontpit watermeloenvruchtvlees, in 1 cm grote stukken gesneden
  • 1/4 komkommer, in de lengte gehalveerd, ontpit, in dunne plakjes gesneden
  • 1 tl fijngehakte verse munt
  • 1/4 tl grof zeezout

Voor de marinade

  • 1 grote hand verse korianderblaadjes met zachte steeltjes
  • 1 handje verse muntblaadjes
  • 3 middelgrote knoflooktenen, gepeld
  • 2 el grofgehakte verse gember
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 tl suiker
  • 1 tl thaise rode currypasta (toko)
  • 1/4 tl grof zeezout

Bereiding

  1. Meng sjalotten, azijn, suiker en chili in een grote kom. Voeg watermeloen, komkommer, munt en zout toe en meng alles zorgvuldig. Laat het op kamertemperatuur 30-60 min. trekken, zodat de aroma’s zich kunnen ontwikkelen.
  2. Verwerk de ingredi.nten voor de marinade met een staafmixer tot een grove puree. Duw aan de wanden plakkende vaste bestanddelen tussendoor met een deegschraper naar beneden.
  3. (Bereid de grill voor op directe hoge warmte.) Doe de marinade in een middelgrote kom, voeg de garnalen toe en wentel ze er gelijkmatig in. Bedek de kom en koel hem 30 min. Keer de garnalen na 15 min. ..n keer.
  4. Haal de garnalen uit de marinade (deze wordt niet meer gebruikt) en steek ze op de spiesen. Wok de gamba’s boven directe hoge warmte 3-5 min. tot de garnalen van buiten stevig en lichtbruin en van binnen niet meer glazig zijn. Serveer warm of lauw met de salsa.Barbecue