Gepocheerd eitje crème fraiche en rivierkreeften staartjes

Barbecue

Ingrediënten

  • 4-6 eieren
  • 100ml crème fraiche
  • 100gr rivierkreeftenstaartjes 
  • Bieslook
  • Zout en peper 

Bereiding

  1. tik het kapje van de eitjes en giet een deel van het eiwit uit het ei zodat er een ruimte van ongeveer 1 cm ontstaat om op te vullen met saus. 
  2. Zet een wegwerp aluminium overschaaltje waar het kartonnerje van de eitjes ruim in past op de barbecue en vul dit voor een deel met kokend water. Zet daarin het kartonnetje met de eitjes en dek het af met een zelfde aluminium schaaltje. Na een minuut of 3-4 is het eiwit voldoende gestold. Het geel mag een beetje zacht blijven.
  3. Doe ondertussen de crème fraiche in een pannetje en maak het warm voeg zout en peper na smaak toe en de gesneden bieslook (bewaar een klein beetje voor de garnering) voor dat het mee gaat even kort de rivierkreeften staartje toe (niet te lang anders worden ze taai).
  4. Zet de eitjes in een houdertje en vul ze af met de saus. Garneer het met het restje bieslook.