Kruidkoek

Magnetronrecept

Magnetronrecept

Ingrediënten

  • 200 g rozijnen
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g  bruine bastard
  • 1,5 el koekkruiden
  • 2 thl citroenrasp
  • zout
  • 1 ei
  • 1 el schenkstroop
  • 1,5 dl melk

Bereiden

Rozijnen in een kom, water tot ze onderstaan. Verwarm ze onafgedekt  2 min op vol vermogen. Laat ze 10 min wellen. Zelfrijzend bakmeel  + bruine bastard, koekkruiden, citroenrasp, zout door elkaar  mengen, voeg het ei en stroop toe. Schenk er al roerend de melk  bij. Blijf roeren totdat het een glad mengsel wordt, schep de  uitgelekte rozijnen erdoor. Doe het in een cake vorm van 28 cm,  dek de uiteinden van de vorm glad af met aluminiumfolie. Zet de  vorm op een omgekeerd bord in de M. Zodat de aluminiumfolie de  bodem en wanden niet raakt. 10 min ca 500 watt. Verwijder het  aluminium folie en bak nog 5 min onafgedekt op vol vermogen. Je  kunt ook 2 el bakgember toevoegen  

Gebak per plak: Cal 140, Vet 1, KH: 31.