Magnetronrecept
Magnetronrecept
Ingrediënten
- 200 g rozijnen
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g bruine bastard
- 1,5 el koekkruiden
- 2 thl citroenrasp
- zout
- 1 ei
- 1 el schenkstroop
- 1,5 dl melk
Bereiden
Rozijnen in een kom, water tot ze onderstaan. Verwarm ze onafgedekt 2 min op vol vermogen. Laat ze 10 min wellen. Zelfrijzend bakmeel + bruine bastard, koekkruiden, citroenrasp, zout door elkaar mengen, voeg het ei en stroop toe. Schenk er al roerend de melk bij. Blijf roeren totdat het een glad mengsel wordt, schep de uitgelekte rozijnen erdoor. Doe het in een cake vorm van 28 cm, dek de uiteinden van de vorm glad af met aluminiumfolie. Zet de vorm op een omgekeerd bord in de M. Zodat de aluminiumfolie de bodem en wanden niet raakt. 10 min ca 500 watt. Verwijder het aluminium folie en bak nog 5 min onafgedekt op vol vermogen. Je kunt ook 2 el bakgember toevoegen
Gebak per plak: Cal 140, Vet 1, KH: 31.