Magnetron/Combimagnetron
Hoofdgerecht 2 pers.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 el citroensap
- zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 200 g lamsgehakt
- 1 dl gezeefde tomaten
- 1/2 thl kaneel
- 1 thl oregano
- peper
- 1 ei
- 1 dl slagroom
- 75 g geraspte kaas
Bereiden
Aubergines in plakken snijden, deze besprenkelen met citroensap. Bestrooi ze met zout. Leg de plakken in een schaal en verwarm ze afgedekt 4 min op vol vermogen in M. Laat de plakken in het vergiet uitlekken. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Verhit in een schaal olie onafgedekt ca 1/2 min op vol vermogen. Roer ui/ knoflook erdoor, verwarm alles onafgedekt ca 2 min op vol vermogen. Roer het gehakt, tomaten, kaneelpoeder, oregano, peper, zout erdoor. Vet een hoge schaal met inhoud 1/2 1 in. Leg 1/3 deel aubergines, de helft van het gehakt, 1/3 deel aubergines, rest van het gehakt tot slot rest van de aubergines. Kaas erover. Afgedekt ca 8 min op vol vermogen. (voor knapperig korstje voor opdienen 2 min onder grill) ( CM.: 250 C en M. op half vermogen: 12 min onafgedekt).
Cal: 700, Vet: 56, KH: 13.